welkom emma!

Ze is er! Ja, een zij! Een meisje! Emma is haar naam en ondertussen is ze alweer een weekje oud. Wie ooit beweerde dat de tijd nog sneller gaat eens je mama of papa bent, mag zijn formule dringend aanpassen (factor één miljoen komt aardig in de buurt).

emma

Om een lang verhaal kort te maken: noch Emma noch mijn lichaam waren voorbereid op haar komst (althans vorige week nog niet), maar een scheurtje in de vliezen besliste hier anders over. Eind goed, al goed en Emma kwam uiteindelijk op zondag 7 augustus om 18u11 ter wereld.

emma
emma
emma

Die 7de augustus om 18u11 is ondertussen ook het mooiste moment uit mijn leven. Cliché, ik weet het, maar zo voelt het voor mij toch aan. Het valt ook gewoon niet te omschrijven. En hoe fijn was het wel dat je het eerste uur gewoon met je baby kan doorbrengen vooraleer allerlei testjes, gewicht en lengte genoteerd worden. Dikke pluim voor deze aanpak bij AZ Sint-Jan in Brugge.

emma
emma

Ik was eigenlijk vrij vlot terug op de been na de bevalling, maar de materniteit blijkt toch vooral een drukte van jewelste. De ene verpleegster is nog niet buiten of de andere is daar al weer. Nacht één heb ik trouwens niet geslapen aangezien ik zodanig onder de indruk was van het nieuw leven in ons gezin. Tussen alle bezoekjes van dokters en verpleegsters door was het dus vooral een geeuwfestijn aan mijn kant. Ondertussen ben ik alweer de perfectionist van voor mijn zwangerschap en vraag ik me af waarom ik niet meer foto’s nam en of ze niet beter konden.

emma

Emma’s eerste bezoek was uiteraard gereserveerd voor de trotse oma (en meter) en opa. Het staat nu al vast dat ze zo hard verwend zal worden!

emma

Haar kleertjes zitten nogal ruim, ik weet het. Ik had me niet echt voorbereid op 49cm en 2,8kg, integendeel. Het kind heeft dus de voorbije dagen meer gezwommen dan haar lief is (dat wordt goud op de Olympische Spelen binnen een aantal jaar), maar troost je: gisteren heb ik met Emma op de arm de nodige aangepaste kledij gekocht.

emma
emma

Pure liefde en geluk.

emma

Uiteraard moest de kamer ook nog wat aangekleed worden want het is en blijft een ziekenhuis natuurlijk. Ik voorzag ballonnen en een vlaggenslinger om het geheel wat op te fleuren.

emma

Hierbij alvast een sneak peek van de doopsuiker, maar ik kom hier zeker nog op terug in een volgende blogpost!

emma

Emma’s gastenboek. Wanneer je op bezoek komt, krijg je gegarandeerd dit boekje en een balpen in de hand gestopt met de boodschap om iets neer te pennen.
Voor wie het zich afvraagt: het logo heb ik zelf ontworpen en komt overal terug. Ze kan dit later ook gebruiken voor bijvoorbeeld briefhoofden en what not.

emma

Kraamkost as it should be! Er waren ook aardbeien en mijn man bracht 100g fijnkost mee. Hoera!

emma

Ik zal het niet ontkennen: baby’s met haar verdienen pluspuntjes bij mij. Toen de gynaecoloog op de echo haartjes kon zien, was ik al zot content, maar kijk eens naar al dat mooie, donkere haar. Wij zijn fan!

emma

Eerlijk? Ik huilde van geluk toen we donderdag naar huis mochten. Nergens beter dan thuis, denk ik dan. Je mag dan nog wel op de meest gelukzalige afdeling van een ziekenhuis verblijven, het is en blijft een ziekenhuis. Ik was zo blij om eindelijk in mijn eigen bed te kunnen slapen en de konijnen te knuffelen en een warme welkom van Akira te krijgen. Om nog maar te zwijgen over die spaghetti en dat glas rode wijn ’s avonds.

emma

Emma slaapt overdag in een vintage wieg. Behoorlijk vintage, misschien zelfs antiek want mijn papa en ik sliepen hier ook in. Volgens mijn papa is ze toch wel tussen de 70 en 80 jaar oud want zijn broer heeft er ook nog in geslapen.

emma

De eerste ochtend met Emma in ons bed. Ik hou niet van voeten, maar babyvoeten vormen hierop een uitzondering!

emma

Mijn nachtkastje na de eerste nacht thuis. Ondertussen zijn we gestart met het zelf prepareren van onze flesjes en dat is nog een beetje zoekwerk. Wij proberen hier trouwens de kamertemperatuur-methode. Iemand hier tips of ervaring mee? Het is vooral wat zoeken naar hoeveelheid, wanneer heeft ze nu echt honger en hoe krijgen we haar wakker om te eten (’s nachts slaapt ze als een roosje en is het heel moeilijk om haar wakker te krijgen; dit is duidelijk de dochter van haar vader!).

emma

De meesten onder jullie wisten natuurlijk al dat Emma er is, dus dankjewel voor al jullie gelukwensen op Instagram. Het zijn er ietwat te veel om overal een commentaartje bij te plaatsen. Wat betreft de pronostiek: daar kijk ik één dezer dagen voor, beloofd!

25 Comments

 1. Ines augustus 14, 2016

  Oooh wat een prachtige foto’s 🙂 Nog eens gefeliciteerd met je superkoddige dochter!

  Beantwoorden
 2. Stéphanie augustus 14, 2016

  Hi Kelly! Kamertemperatuur-methode werkt goed en het is ook super makkelijk als jullie buiten gaan. Geen probleem om een microwave te vinden :-). Izzy was ook zo een kleine baby en hij slaapt ook super goed. Normaal kwam hij wakker na maximum 5 uren om een flesje te drinken. Kwantiteit verandert zo rap! Als zij nog honger na een flesje heeft, probeer altijd met 30ml plus :-). En nog een keer een dikke proficiat! Geniet van jouw moederschapverlof nu!

  Beantwoorden
 3. Marjolein augustus 14, 2016

  Nogmaals een dikke proficiat!!

  Beantwoorden
 4. Kim augustus 14, 2016

  Zo’n mooie foto’s en jaaaaa, mooi donker haartjes!! Nu al benieuwd om haar te ontmoeten!

  Beantwoorden
 5. kim augustus 14, 2016

  heb in het begin borstvoeding gegeven, en voor alle duidelijkheid DAT DOE IK NOOIT MEER. verhaal staat op de blog, maar ik ging er zowat emotioneel aan onderdoor omdat ik niet anders deed dan kolven en eten geven. Ik moest sowieso flesjes bijgeven omdat ik niet genoeg had. Het is inderdaad de eerste dagen en weken het moeilijkste om de hoeveelheden te bepalen. Ik heb mij laten bijstaan door een vroedvrouw, want had er geen idee van. Mij hadden ze eerlijk gezegd een maand in het ziekenhuis mogen laten, haatte het om naar huis te gaan. IK wilde niet naar huis omdat ik niet wist hoe voor haar te zorgen. Maar ieder verhaal is verschillend. Achteraf bekeken, heb ik deze periode ook in een roes beleefd, precies vanop een afstand zonder dat ik er helemaal bij was. Kon trouwens ook geen bezoek verdragen.

  Ben super blij dat het zo goed gaat. Kan mij eerlijk gezegd niet meer herinneren hoeveel ze moest eten, maar wat ik wel van in het begin heb gedaan, is een heel strakke structuur aangehouden (mijn inner pedagoog nam de bovenhand). Maakte haar dus wakker om te eten zodat we een strak schema konden aanhouden, maar ’s nachts liet ik haar slapen. Enkel als ze zelf wakker werd, voedde ik haar. Gaf haar laatste fles ook zo laat mogelijk, rond halfeen ’s nachts, om zo haar beter voor te bereiden op een lange nacht. Ik weet niet of het geholpen heeft, maar ze sliep door op 8 weken en dat doet ze nog steeds (hout vasthouden).

  heb ook gehoord dat de nieuwe trend is om de flesjes niet meer op te warmen. uiteindelijk is dit heel gemakkelijk want je hebt gewoon je water en poeder nodig en that’s it. Dus ga dat waarschijnlijk ook bij nummer twee doen. als je echt twijfelt, kan je altijd naar K&G mailen met vragen of een vroedvrouw inschakelen (10 beurten worden volledig terugbetaald).

  meer kan ik niet vertellen want had geen moederinstinct en heb zelf heel hard moeten steunen op raad van anderen. alleen zweer ik bij mijn voedingspatroon! nog steeds trouwens :).

  geniet geniet geniet!!!!! geniet geniet geniet en je mag altijd vragen als je aan iets twijfelt

  Beantwoorden
 6. liese augustus 14, 2016

  Ik heb ze altijd opgewarmd (en nog steeds), maar als ze van in het begin de melk koud krijgen lijkt het mij wel handiger al heb ik nog nooit problemen ondervonden om de fles te warmen. Veel plezier samen!

  Beantwoorden
 7. Annelore augustus 14, 2016

  Dikke proficiat!
  Wij warmden de flesjes wel op ( gaf een knusser gevoel in het buikje – 3 van onze 4 zijn ook winterbabys, dat scheelt misschien) en de ervaring leert dat je echt overal een flesje kan en mag opwarmen. Thuis hadden wij tijdelijk een microgolf in onze kamer gezet om niet altijd naar beneden te moeten lopen snachts 🙂

  Beantwoorden
 8. Samaja augustus 14, 2016

  Een hele dikke proficiat!!! Wat een snoezig meisje 🙂

  Beantwoorden
 9. els augustus 14, 2016

  Hier ook twee kindjes groot gekregen met flesjes op kamertemperatuur. Heel handig want dan moet je ’s nachts niet naast je microgolf staan wachten ?. Van harte gefeliciteerd en geniet van elk moment!

  Beantwoorden
 10. stephanie augustus 15, 2016

  ze is zo mooi kelly! en troost je: jouw foto’s van emma die eerste week uit haar leven zijn al zoveel meer en mooier dan wat de gemiddelde mama heeft om op terug te kijken 🙂 en je hebt nog een hele lifetime om aan de collectie toe te voegen 😉 heb je al extra extern geheugen aangeschaft? 😀 😀 xxx

  Beantwoorden
 11. Falderie augustus 15, 2016

  Perfectionisme mag, maar over die foto’s moet je je écht geen zorgen maken hoor. Of het er meer moesten zijn, weet ik niet, maar de foto’s die ik al zag passeren zien er prachtig uit!

  Nog eens proficiat! ’t Ziet er echt een schatje uit. x

  Beantwoorden
 12. Sylvie augustus 15, 2016

  Proficiat! En wat een prachtige foto’s alweer! En laat ze maar komen, die foto’s van die prachtige dochter x

  Beantwoorden
 13. Liesbeth | wacca augustus 17, 2016

  Nen suuuuper dikken proficiat! Pracht dochter (en foto’s ;)!

  Beantwoorden
 14. Kim augustus 17, 2016

  Ik ben helemaal met je mee wat voeten betreft. Niks zo schattig als die kleine teentjes. Proficiat nog!

  Beantwoorden
 15. Evi augustus 18, 2016

  Eerst en vooral dikke proficiat met jullie prachtige dochter! De foto’s zien er schitterend uit dus daar zou ik me geen zorgen over maken 🙂 Met de kamertemperatuurmethode heb ik zelf geen ervaring, ons zoontje is in de winter geboren en toen we na borstvoeding overschakelden op flesjes leek warme melk me net iets aangenamer te zijn met die koude temperaturen buiten. Geniet nog van jullie kleine wonder!

  Beantwoorden
 16. Yvonne augustus 30, 2016

  Wat een prachtig meisje! Heel mooi. Van harte gefeliciteerd! Wat heerlijk dat het allemaal goed gaat. Geniet er lekker van!

  Beantwoorden
 17. as we speak #5 - september 11, 2016

  […] ik mee bezig ben: Emma! Neen, dat zou een leugen zijn. Akkoord, ik heb de handen vol sinds de komst van Emma, maar dat was […]

  Beantwoorden
 18. Leen oktober 12, 2016

  Prachtig! Mag ik vragen waar je de kaarsjes haalde? X

  Beantwoorden
  • kelly oktober 19, 2016

   Het zijn geen kaarsjes, maar bokalen met zelfgemaakte scrub in. 🙂

   Beantwoorden
 19. as we speak #6 - oktober 28, 2016

  […] ik mee bezig ben: het grootste deel van mijn tijd spendeer ik uiteraard nog steeds aan Emma. Ik vermoed dat het daarom ook moederschapsrust heet, toch? Toch begin ik langzaam maar zeker een […]

  Beantwoorden
 20. […] het voorbije jaar te hebben. Was dat spectaculair? Ja, natuurlijk. De impact van de geboorte van je eerste kind mag je niet onderschatten. Het is meteen ook de reden waarom het ook hier niet meteen het jaar van […]

  Beantwoorden
 21. […] Het voorbije jaar stond dan ook vooral in het teken van mijn zwangerschap en de geboorte van Emma. Er waren heel wat minder uitstapjes want we verbouwden ook onze bovenverdieping, maar ik maakte […]

  Beantwoorden
 22. […] ging ik hier niet eens over schrijven. Tot ik deze voormiddag een selfie nam met Emma. Daar was hij dan: de twijfel. Ja, dat lees je goed: twijfel. Twijfel om dit beeld online te […]

  Beantwoorden
 23. […] stond er een babybezoek op de planning. Vriendin/blogster Kelly heeft een pracht van een dochter op de wereld gezet, Emma. Kelly woont in de buurt en is bevallen in […]

  Beantwoorden
 24. […] de geboorte van Emma ben ik vier/vijfde gaan werken: een heel bewuste keuze, zeker omdat ik er nog een job na de uren op […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.