cafe zoetrope

cafe zoetrope

Vooraleer wij op reis vertrekken (of zelfs nog maar op daguitstap), snor ik altijd enkele leuke adresjes op om iets te eten of te drinken. Ja, ik beken: ik ben een bourgondiër en (lekker) eten maakt voor mij deel uit van de reiservaring.
Ik kan je zo een aantal gerechten geven waar ik de beste herinneringen aan heb en ze hangen bijna allemaal aan een bepaalde locatie vast.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

Niet lang voor we vertrokken naar San Francisco had ik in een reisprogramma iets opgevangen over Cafe Zoetrope waarvan de eigenaar niemand minder dan Francis Ford Coppola is, de beroemde filmregisseur. Uiteraard wou ik wel één van hun bekende gerechten, de spaghetti & meatballs, proeven en op onze laatste avond trokken we dus naar dit restaurant.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

Het restaurant is gelegen in het Sentinel-gebouw en doet wat denken aan het Flatiron gebouw in New York. Het werd begin jaren 1970 door Coppola gekocht die er de kantoren van zijn filmstudio American Zoetrope vestigde.
Op de benedenverdieping huist het restaurant met diezelfde naam waar je ook de gelegenheid hebt om de wijn van het domein van Coppola aan te kopen. In het restaurant dus heel veel flessen wijn, waaronder enkele dure flessen, en ook heel veel herinneringen aan het werk van Coppola. Ik heb stiekem toch een foto genomen van een aantal foto’s die de muur sieren want dat vond ik nu wel één van de charmes aan het gebouw.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

De spaghetti & meatballs was voortreffelijk, maar het is vooral de wijn die me bijgebleven is. Jammer dat we nog maar aan het begin van onze reis waren anders had ik zeker een fles (of twee) gekocht.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

Als je in San Francisco bent, is het alleszins een aanrader voor een etentje. Gewoon al omwille van het interieur en de geschiedenis die het gebouw met zich mee draagt.

10 Comments

 1. Katrien april 5, 2016

  Looking good. Van die spaghetti krijg ik honger :).

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Ja, ik kreeg ook al honger toen ik deze post afwerkte!

   Beantwoorden
 2. Falderie april 5, 2016

  ’t Is een beetje ver voor ne spaghetti he.. Jammer want het ziet er super uit! 😉

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Jammer, hé, ’t was ideaal geweest voor lunch op vrijdag!

   Beantwoorden
 3. gerhilde maakt april 6, 2016

  Leuke foto’s maakte je!

  Beantwoorden
 4. Silke april 6, 2016

  Mooie, sfeervolle foto’s! Ik zou direct het vliegtuig opspringen 😉

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Dankjewel! Ik heb zelf ook meteen zin om terug te gaan!

   Beantwoorden
 5. Yvonne april 7, 2016

  Wat een mooie foto’s ook weer, sfeervol en kunnen zo de brochure van dit restaurant in. 🙂

  Beantwoorden
 6. Liesbeth | Wacca april 8, 2016

  Mmmm… Lekker… En schoon interieur…!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.