hoe wij de zwangerschap aankondigden

Nog voor ik een (ongeveer) positieve zwangerschapstest in mijn handen had, was ik al aan het brainstormen hoe ik die eventuele zwangerschap zou aankondigen. Met de nodige vrees dat ik het lot op dat moment aan het tarten was, dat wel.

Nu, ik ben, zonder pretentieus te klinken, iemand die best wel creatief is en een simpele ‘hé, wij verwachten een kindje’ zou voor mij niet voldoende zijn.

aankondiging zwangerschap

We schrijven herfst 2015 wanneer ik op het werk een plastic zak met een twintigtal viewmasters vind. Ik denk wel dat we die allemaal nog herinneren uit onze kindertijd, niet? Ik nam er een tweetal mee voor het geval ik die ooit kon gebruiken voor een project.
Kort voor ik ontdekte dat ik zwanger was, kwam ik op het idee om een potentiële zwangerschap op deze manier aan te kondigen (volgens mij hebben die zwangerschapshormonen gewoonweg een instant werking).

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Na de positieve zwangerschapstest begin december ging ik meteen op zoek naar hoe ik zo’n diaschijf zou kunnen maken. Al gauw bleek dat zelf maken geen optie was, maar ik vond wel een Amerikaans bedrijf, Image 3D, waar je je foto’s kon opladen en zij deden de rest.
Werkelijk alles sloot in die periode naadloos bij elkaar aan. Op vrijdagavond het bloedonderzoek, op zaterdag bevestiging van voorgaande onderzoek en op zondag foto’s nemen en de diaschijf bestellen want die wilden we absoluut voor Kerst in huis hebben.

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Dankzij de snelle service (én de gepeperde rekening voor het supersnel leveren) hadden we die aan het eind van de week al in huis.
Iedereen die de zwangerschap op deze manier aangekondigd kreeg, was alleszins laaiend enthousiast en ook wij zijn er nog steeds heel content mee. We hadden er een foto van ons huwelijk in gestopt, een foto van de positieve zwangerschapstest, een selfie van ons met de konijnen en Akira op de dag dat we met zekerheid wisten dat ik zwanger was en een foto van elk van ons met een krijtbordje. Dit laatste gebruiken we ook nu nog elke week om het aantal weken zwangerschap op foto vast te leggen.
Voor wie het interesseert: de foto’s met de bordjes werden genomen in het Roue de Paris op de Kerstmarkt in Gent. De mensen in het bakje boven ons vonden het alleszins heel grappig en al een geluk dat er zich niemand in het bakje bevond die ons kent.

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Omdat we natuurlijk niet iedereen persoonlijk te zien gekregen hebben en we absoluut wilden vermijden dat die mensen het nieuws via sociale media of andere personen moesten vernemen, heb ik nog vlug een mini website in elkaar geknutseld. Een wijze docent vertelde me ooit dat het geen zin heeft om zaken te ontwikkelen die toch al bestaan en dus ging ik op zoek naar wat code om een website te maken die wat weg heeft van een viewmaster. Na heel wat zoeken, vond ik die ook en hier kan je het resultaat bekijken. Zo zien jullie meteen eens alle foto’s die we gebruikt hebben in onze viewmaster.

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Ik vond het eigenlijk best wel leuk om hier mee bezig te zijn en herhaalde het hele proces voor het geboortekaartje en de doopsuiker (ja, nu al). Het resultaat daarvan krijgen jullie echter pas in augustus te zien. Nog even geduld dus!

33 Comments

 1. Virginie maart 27, 2016

  Amai jong,zo origineel! En toffe foto’s! Geniet nog van je zwangerschap! x

  Beantwoorden
 2. Sylvie maart 27, 2016

  Zo cool! Chique

  Beantwoorden
 3. Ineke / Hush-e maart 27, 2016

  Ma seg, super leuk gevonden! Nog eens proficiat! x

  Beantwoorden
 4. gerhilde maakt maart 27, 2016

  Echt een leuke aankondiging! Proficiat, he! Mijn zus verwacht ook een kindje in augustus. 🙂

  Beantwoorden
 5. Liesbeth | Wacca maart 28, 2016

  Whooo, suuuuuper leuk gedaan!! 😀 (en nu stiekem al benieuwd naar jullie geboortekaartjes, sowieso dat die ook fantastisch zullen zijn)

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Merci! Oh, ik zal ze zeker delen hoor, maar nog even geduld daarvoor!

   Beantwoorden
 6. ktrn maart 28, 2016

  Heel tof! Al had ik niets anders van je verwacht 🙂

  Beantwoorden
 7. Victorine maart 28, 2016

  Waaauuw, zo tof gedaan! Zelfs voor jullie ukkie zal dat later kweetniehoe leuk zijn om te zien hoe jullie zijn of haar komst aangekondigd hebben! Lieve groet, Els

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Ja, inderdaad, dat zal wel leuk zijn, hé! 🙂 Merci! xx

   Beantwoorden
 8. fieke maart 28, 2016

  Heel origineel, en echt iets dat past bij jullie!
  Ik ben al heel benieuwd naar het geboortekaartje en alles wat erbij hoort, dat zal ook dik in orde zijn!
  Zelf ben ik ook al volop ideetjes aan het opdoen. Ik krijg carte blanche van mijn man voor zowel de kamer als de ‘doopsuikers’. Yay!

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Dankjewel!
   Ook hier ‘carte blanche’ hoor: ik stel voor en hij knikt. 😉

   Beantwoorden
 9. petra maart 28, 2016

  Hihi, zo leuk!!! Ik had ook niet anders van je verwacht 😉
  Leuke foto’s ook! Benieuwd naar alles wat nog moet komen, en de baby en schattige foto’s die daarop zullen volgen natuurlijk 😉 xx

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Eerlijk gezegd: ik kan al niet wachten tot hij/zij er is om foto’s te nemen!

   Beantwoorden
 10. Samaja maart 28, 2016

  Wat een ongelofelijk leuk idee!

  Beantwoorden
 11. Patricia maart 28, 2016

  Super schattig! En nog een heeeeeel dikke proficiat!

  Beantwoorden
 12. itgirlkym maart 28, 2016

  Super origineel! Ik had vroeger ook zo’n viewmaster… van Michael Jackson! haha 🙂 Ik ben nu al benieuwd naar het geboortekaartje!

  PS: we moeten zeker gauw nog eens afspreken, terwijl je nog zwanger bent!! xoxo

  Beantwoorden
  • kelly april 6, 2016

   Ja, ik heb er ook nog ééntje liggen van op reis. 🙂

   Moeten we zeker nog eens doen! x

   Beantwoorden
 13. Katrien maart 30, 2016

  Heel origineel en supermooie uitvoering! Ik ben al benieuwd naar de rest! 🙂

  Beantwoorden
 14. Ann-Sophie april 5, 2016

  Super leuk! De website is ook heel erg tof!
  En proficiat!

  Beantwoorden
 15. Yvonne april 8, 2016

  Wat superleuk zeg, echt creatief! Wel veel werk om te maken lijkt me. Nou ben ik wel heel nieuwsgierig naar het resultaat van de andere 🙂 Even geduld dus nog… Voor nu een fijne zwangerschap gewenst!

  Beantwoorden
 16. […] was er vrij snel aan uit hoe we een eventuele zwangerschap zouden aankondigen (dat verhaal lees je hier), maar op een idee voor het meter -en peterschap was het toch even wachten. Tot ik weer die […]

  Beantwoorden
 17. jessie mei 21, 2016

  Wauw! Echt héél cool! Gefeliciteerd nog!!

  Beantwoorden
 18. Resaarcle mei 21, 2016

  Oooooh dat is echt heel erg leuk gedaan! En een (nogal late) dikke proficiat, he!

  Beantwoorden
 19. […] en ik al eens een ritje op het Roue de Paris. We maakten toen de foto’s die we voor onze aankondiging gebruikten. Datzelfde Roue de Paris hield daarna nog halt in Brugge en onlangs in Ieper. Uiteraard […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.