dit was mijn 2015

dit was mijn 2015

Ondertussen zijn we bijna aan het einde van de vijfde dag van het nieuwe jaar, maar ik wou jullie mijn 2015 toch niet onthouden.

Vooraleer ik aan dit overzicht begin, toch een woordje uitleg bij deze blog post. De frequente lezers onder jullie zullen waarschijnlijk even vreemd opkijken dat het er hier in het Nederlands aan toe gaat.
Een nieuw jaar doet wat met een mens zou je kunnen zeggen, maar de eerlijkheid gebiedt me jullie te vertellen dat ik het voorbije halfjaar de overstap al aan het overwegen was. Ik had het er met mijn wederhelft over, met enkele collega-bloggers en uiteindelijk ben ik gewoon mijn hart gevolgd.

Na bijna vijftien jaar bloggen in het Engels was ik aan iets nieuws toe. In 2001 was het ook maar evident dat ik in het Engels zou schrijven want blogs waren toen nog niet zo’n hot topic zoals ze dat nu zijn. Jarenlang bleef ik het Engels, mijn grote liefde, trouw. Ja, soms wou ik dat ik een ‘native speaker’ was zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Al was het maar om ‘I love you’ te kunnen zeggen.

Het laatste jaar ben ik mij echter meer en meer gaan toeleggen op projecten waar een hoofdzakelijk Nederlandstalige equipe achter stond, denk maar aan #boostyourpositivity. Ik lees ook meer en meer Nederlandstalige blogs en de teksten voor mijn blogposts komen almaar vaker in het Nederlands (in mijn hoofd dan).

Uiteindelijk heb ik op 1 januari (kan het nog meer symbolisch?) de knoop doorgehakt. Bij een taalswitch hoort ook een nieuwe layout waarover ik meer dan tevreden ben.

Het archief, in het Engels, blijft, laat dat duidelijk zijn. Ik sta nog steeds achter de inhoud van mijn blogposts en vond de taal nu niet meteen een reden om met een lege databank te starten.

Uiteraard hoop ik dat jullie ook in 2016 trouw mijn avonturen blijven volgen, ik heb alvast heel wat op de planning staan om jullie voor te schotelen.

Rest mij dan nog jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen en even een kort overzicht van mijn 2015 mee te geven!

2015 was een bewogen jaar, een druk jaar. Veel, heel veel ups, maar ook enkele downs. Vandaag zet ik dan ook mijn roze bril op en blik ik terug op de vele mooie momenten. Dat wil niet zeggen dat ik de mindere momenten naar de achtergrond wil verdringen, helemaal niet. Ik wil gewoon focussen op het positieve.

dit was mijn 2015

Vorig jaar ging ik pas echt van start met mijn bijberoep en het is ongelooflijk wat ik er tot nu toe mee bereikt heb. Dit ging zelfs verder dan dromen. Ik was getuige van het jawoord van enkele fantastische koppels en kreeg ook enkele mooie gezinnen voor mijn lens. Ik mocht het vliegtuig op richting Santorini en Genève en hou hier echt de allermooiste herinneringen aan over. Hopelijk kunnen we dat gauw nog eens over doen.

dit was mijn 2015

Ook de blog liep op wieltjes. Ik had heel wat ideeën en mijn Evernote staat nog steeds overvol met aantekeningen voor toekomstige posts. We zijn een eindje zoet, zoveel is duidelijk.
Er waren ook een aantal leuke samenwerkingen en ik hoop die ook in 2016 verder te zetten.

dit was mijn 2015

Op persoonlijk vlak werd ik omringd door liefde van familie en onze beestjes. Hier poseren ze nog gewillig, met Kerst was dat toch net iets anders. Ik kijk er stiekem al naar uit om straks met hen in de zetel voor tv te ploffen.

dit was mijn 2015

Naast heel wat reisjes voor mijn bijberoep waren er ook privé een aantal leuke uitstapjes. Zo gingen we nog een aantal keer naar Disneyland Parijs, die jaarpassen bleken echt een super investering. In juni trok ik twee dagen naar Londen met mijn mama waar we genoten van een echt girl’s weekend. Tijdens de jaarlijkse zomervakantie vertoefden we twaalf dagen in de berglucht, nooit had ik zo’n ontspannen vakantie. Zalig! Bij het zien van de foto’s wil ik alweer terug. Neemt iemand me mee op zijn of haar skilatten binnenkort? Ik zorg dan wel voor de foto’s van de reis!

Wat mij betreft was 2015 toch één van de betere jaren en hopelijk kan 2016 dit alleen maar evenaren of misschien zelfs overtreffen!

Hebben jullie ook een leuk jaar achter de rug of kijken jullie 2016 vol goede moed toe?

22 Comments

 1. fieke januari 6, 2016

  Het is hier mooi geworden! Ik stoorde me helemaal niet aan je Engelse posts, maar vind het Nederlands wel iets aangenamer lezen. Ik blijf hier graag langskomen in 2016 en wens je een fantastisch 2016 toe!

  Beantwoorden
 2. Heerlijk hoe een overzicht met foto’s herinneringen boven brengt 🙂 Hopelijk wordt jouw 2016 even mooi en misschien zelfs beter!

  Beantwoorden
  • kelly januari 12, 2016

   Ik had hetzelfde gevoel bij het selecteren van de beelden! Merci en voor jou hetzelfde!

   Beantwoorden
 3. Ines januari 6, 2016

  Oh je blog is echt héél erg mooi 🙂 Ik hoop dat 2016 héél fantastisch voor je mag worden xx

  Beantwoorden
 4. oon januari 6, 2016

  Hier is hier altijd mooi, of het nu in het Engels of het Nederlands is.
  Dat 2016 jou nog veel meer moois mag brengen. Je doet dat zo goed!
  x

  Beantwoorden
  • kelly januari 12, 2016

   Zo lief! Ik kijk al uit naar onze februari-date! x

   Beantwoorden
 5. itgirlkym januari 6, 2016

  Layout, top! Nederlands, top! Al vond ik het engels ook helemaal bij jou passen en het las vlot weg! Welkom in 2016, ik wens je een fantastisch jaar! x

  Beantwoorden
  • kelly januari 12, 2016

   Verandering van spijs… of hoe zeggen ze dat ook alweer? 🙂 Ook voor jou het allerbeste, Kim! Tot gauw! xx

   Beantwoorden
 6. Claire januari 6, 2016

  Ik ben pro Nederlands, komt natuurlijker over vind ik.
  Mooi werk met de blog! Ik blijf in 2016 trouw meelezen 🙂

  Beantwoorden
 7. Samaja januari 6, 2016

  Ik kom hier ook graag lezen, of dat nu in het Engels of in het Nederlands is. Mooi overzicht van 2015. Ik wens je alleszins veel blogplezier dit jaar!

  Beantwoorden
 8. Britta januari 6, 2016

  Mooie blog, mooie switch. Al las het altijd al goed 😉 Veel succes en plezier in 2016 gewenst!

  Beantwoorden
 9. Mirthe januari 6, 2016

  Jeej voor Nederlands! Zelf ook vaak getwijfeld, maar ik schrijf nog net iets gemakkelijker in mijn moedertaal.

  Beantwoorden
  • kelly januari 12, 2016

   Mijn eerste bevindingen na drie posts in het Nederlands: het schrijft toch wel vlotter. Bovendien had ik de neiging om in het Engels alles te dubbelchecken.

   Beantwoorden
 10. Falderie januari 9, 2016

  Hoera voor Nederlands!
  Maar ook in het Engels kwam ik hier al graag lezen he!

  Beantwoorden
  • kelly januari 12, 2016

   Dat weet ik maar al te goed! Leuk dat je zo trouw op post blijft! x

   Beantwoorden
 11. gerhilde maakt januari 9, 2016

  Hoera voor Nederlands! Zulke mooie foto’s! Positief dat het zo’n goed jaar was. Alle goeds voor 2016!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.